Eladó Weboldal

Légycsapda, Megoldás legyek és szúnyogok ellen házilag

Nincs is annál rosszabb, mint amikor a tiszta, illatos lakásban legyek röpködnek, vagy amikor egy zümmögő, erőszakos szúnyoggal kell megosztanod a hálószobád.Ha az egészséged, és a környezetedet sem szeretnéd szennyezni, vesd be nagyanyáink természetes praktikáit! Légycsapda, rovarcsapda, házilag. Hidd el, ezek éppen olyan hatékonyak, mint a drága, mérgező csodaszerek.

Így űzd el a legyeket!
Ültess apró ricinust, koktélparadicsomot vagy bazsalikomot cserépbe – vagy vásárold meg őket cserepes formában -, helyezd az ablakpárkányra, és meglátod: a legyek messziről elkerülik az otthonodat.
Ha kertészkedni nincs kedved, egy nagy csokor menta vagy levendula is megteszi: akassz belőlük az ajtó mellé és az ablakok elé. A legyek ezeknek az illatát sem kedvelik, így eszük ágában sem lesz az ablakok közelébe menni. Jó légyűző emellett a menta, a fekete üröm, a borsmenta és az istenfa is.


Szegfűszeggel, naranccsal, cukorral
A szegfűszeg is nagy ellensége a legyeknek. Próbálkozhatsz azzal, hogy folyamatosan párologtatsz szegfűszegolajat a lakásban, ha azonban nem szereted ilyen töménységben az illatát, akkor tűzdelj meg egy citromot vagy egy narancsot szegfűszeggel, vagy vízbe tegyél néhány szem szegfűszeget. Az így keletkezett illat is távol tartja a legyeket.
Ha nemcsak távol tartani szeretnéd a betolakodókat, hanem el is kapni, hígíts fel mézet vízzel, majd ezt a keveréket töltsd egy szűk nyakú palackba. Az üveget helyezd a lakásnak a legyek által leginkább látogatott részébe, és meglátod: hamarosan csapdába esnek majd.
Hasonló természetes, de hatékony légyfogót készíthetsz, ha egy kisméretű serpenyőben felforralsz két pohár tejet, amihez előzőleg 100 gramm cukrot és nagyjából 60 gramm borsot adtál. A keveréket töltsd egy sekély tálkába vagy edénybe, és helyezd el a lakás azon részébe, ahol a legtöbbször találkozol legyekkel. A hívatlan vendégeket hamarosan rabul ejti majd a keverék – végleg.


A szúnyog ellen!
Bizonyára neked is ismerős az a kellemetlen zümmögés, amellyel a szúnyogok jelzik jelenlétüket az éjszaka közepén. Ha a jövőben megkímélnéd magad tőlük, egyben a szúnyogcsípésektől, tölts egy tálba almaecetet, és helyezd az ágy közelébe. Ez gyorsan odavonzza majd a betolakodókat, és végleg csapdába is ejti.
Ha nincs otthon almaecet, vagy kellemesebb szúnyogriasztóra vágysz, párologtass narancs-, citrom- vagy vaníliaillatú illóolajat a lakásban. Ezt ki nem állhatják. Ahogy a legyek esetében, úgy a szúnyogok ellen is hatásos fegyver emellett a szegfűszeg: nyiss ki egy szegfűszegolajat tartalmazó üveget, és helyezd az ágy mellé. Az éjszakád nyugalma garantált.


Hatásos szúnyogriasztók – saját kezűleg
Sokat segíthet egy egyszerű füstölő is a szúnyogok távol tartásában, de az is, ha porrá tört szegfűszeggel töltesz meg néhány gézzsákocskát, és ezeket helyezed el a lakás különböző pontjain.
Éjszakára gesztenye- vagy diófalevélből készített főzettel megtöltött lapos tálkát is használhatsz, de segíthet, ha a lakásban egy melegebb helyen szegfűszeggel megtűzdelt és pálinkával meglocsolt narancs- vagy citromszeleteket tartasz.


Hajlakkal a legyek, szúnyogok ellen
Ha nem szívesen használod a vegyszerekkel teli rovarölő spray-ket, vesd be a hajlakkot! Ebből elég egy-két fújás a repülő rovarokra, és már meg is állítottad őket. Ügyelj azonban arra, hogy vízzel könnyen oldható hajlakkot használj, amit könnyen le tudsz mosni a falról.


forrás:Mondovics Pálma


sm - arrabonababa.hu | 2014. június 11.

hirdetés

Különleges ajándékok

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket